14 October, 2007

Frihet attraherar unga!

Inte mycket hade förändrats i den senaste Sifo-undersökningen, oppositionen leder fortfarande lite över Alliansen - men inte oroväckande mycket.

Något som däremot är oroväckande är att hos ungdomar mellan 18-23 år så leder sosseröran med 60-36, vilket är ett betydligt större problem. Varför attraherar vi inte ungdomar som de på andra sidan gör? Precis som skrivs i Svd:s ledarblogg idag så tror jag att det allra största problemet är att vi har tappat frihetsdiskussionen bland allt prat om jobb och skatter.

Jobb och skatter i alla ära, men det som attraherar ungdomar är mycket sällan facktermer (jag vet att det finns undantag) utan känslor och framtidstro. Jag tror att vi kan vinna otroligt mycket på att föra en öppnare frihetsdebatt, en debatt om människans fria vilja och möjlighet att kunna påverka sina egna liv. Om problematiken med ett land där staten bestämmer hela vägen in i ditt vardagsrum och den underbara känslan av frihet när man sjäv få ta beslut.

Vi måste döda vänsterns känslodrypande "ni vill slå på de som ligger"-klassamhällesprat med vår egen, sprudlande tro på att varje individ kan påverka sitt eget liv.

No comments: