11 November, 2008

GU goes climate change

Nu är jag tillbaka i Sverige igen, en vecka efter i skolan, men vid gott mod som man brukar säga. Det är bara att ta sig i kragen och minska "Vänner" tittandet en liten aning de närmaste veckorna. Måste också tillägga att jag är lika förvånad varje dag som jag går till skolan, och verkligen tycker att föreläsningarna är intressanta, att få läsa miljö, uthållighet och teknikutveckling på heltid är fantastiskt spännande och ni får nog räkna med en hel del miljörelaterade inlägg här i fortsättningen.

Jag tänkte börja ge er ett litet smakprov, för att beskriva skillnaden mellan GU och Chalmers. Vår föreläsare, Christian Azar (som förövrigt sitter med i IPCC, FN:s klimatpanel) var och föreläste på GU och ställde frågan "Varför släpper Sverige ut mindre koldioxid per capita än det europeiska genomsnittet?". En GU kille viftar frenetiskt för att få ordet, och kommer med det fantastiska svaret: "There is less people per capita in Sweden". Underbart.

(För er som undrar så är det rätta svaret att det svenska energiutbudet består nästan uteslutande av vattenkraft och kärnkraft som båda är koldioxidneutrala)

No comments: