27 August, 2008

Holmenfest och besök

Snart går sommaren mot sitt slut, och det bli dags att åka hem till Göteborg och ny termin i skolan. Spännande med nytt Mastersprogram och nytt år med CUF, men också sorgligt att lämna Schweiz och allt underbart här nere. Helgen har varit mycket trevlig, med både besök av Karin och med Holmenfest, lite sista kvällen med gänget kan man väl säga ...

Tänkte dela med mig av lite bilder:

Holmenfest hos Josefine och Rahpi i Binz. Från vänster: Andreas, Lennart, Raphi, Urs och Hans.

Flickorna på Holmenfesten; Josefine, Annika, Marie och jag.


Jag och Karin på Uetliberg, en fantastisk dag med underbart väder och utsikt över Zürich.

Mysfika i stan med Karin, milkshake och banansplit är kraftigt underskattat, speciellt med Mövenpickglass!

19 August, 2008

Man ska inte göra det svårare än vad det är

Igår var ingen rolig häckdag, varken för Susanna Kallur eller för de nästan 90 000 kineser som var på plats för att se nationalidolen Liu Xiang springa 110 meter häck. Liu fick som bekant lämna arenan bakvägen efter att hälsenan sagt ifrån. Kineserna på läktaren så i det närmaste förstörda ut och de som blev intervjuade av SVT utanför arenan var alla besvikna över att han inte kunde starta. Men så kom en så där underbar kommentar av en ung kinesiska, SVT:s reporter frågade varför hon tyckte så mycket om Liu Xiang och hon svarade:

"Because I'm Chinese"

Så enkelt, och så självklart. Och så ärligt.

11 August, 2008

Don't drink and drive?

Ibland stöter man på de där små kulturskillnaderna mellan Sverige och Schweiz, som (förutom språket och de välstädade parkerna) gör att man inser att man befinner sig utomlands. När jag kom ner till Schweiz i juni såg jag att de hade byggt ett nytt hus, en mörkgrå romb mitt på en parkeringsplats som inte alls passade in.

Nu, två månader senare, har jag förstått vad som försigår i den där romben. Inte bara är det den flashigaste biltvätt jag någonsin sett (med stora fönster så man kan titta när bilarna tvättas, som på bio ungefär..) det är dessutom en lounge&bar - och en ganska lyxig sådan att döma av bilderna. Kan man på ett tydligare sätt uppmuntra bilister att sätta sig bakom ratten efter ett par glas? Jag måste ju givetvis testa detta fenomen - återkommer med ytterligare kommentarer.

Naturligtvis tar jag bussen dit.

06 August, 2008

OS Frustration

För första gången är jag bakbunden under OS. Med bakbunden menar jag fast på jobbet, utan svensk radio, svensk TV eller ens möjligheten att lyssna på radio på internet eftersom vi inte har några hörlursingångar i våra små burkar här nere. Alla OS jag kan minnas har jag suttit fastklistrad framför TV:n och följt allt från vattenpolo och dubbeltrapp till modern femkamp och handboll. Jag har haft koll på alla svenskar, alla kommentatorer och oftast följt både tävlingarna och sett sammandraget på kvällen. Nu är jag utelämnad till OS-studion och Emil Karlssons minut-för-minut rapportering på aftonbladet.se.

Och ja, jag vet att jag inte är ensam och att massor av er där hemma också jobbar på ställen där ni inte kan lyssna på radio eller titta på TV. Men lite, lite extra synd om mig är det i alla fall. Tur att lillebror ska skicka ner OS-bilagan så jag kan drömma mig bort (och hålla koll på när det är värt att gå upp klockan tre på morgonen).

Ikväll bär det av till Basel och Champions League kvalet mellan IFK och FCB. Jag har min svenska flagga från EM-festen prydligt ihopvikt i väskan.